Bättre 3G täckning hemma?

Har du dålig mottagning i din mobiltelefon eller i ditt mobila bredband i ditt hem?

Har du missade samtal p.g.a. dålig mottagning?

Saknar du täckning i utrymmen under markplan?

Vilken mobiloperatör ger bäst mottagning hos dig?

Händer det att samtalet bryts p.g.a. dålig mottagning och du blir tvungen att ringa upp igen?

 

Varför har jag dålig mottagning hemma?

Operatörers täckningskartor visar enbart utomhustäckning och kan dessutom ha stor lokal variation. Trots en bra utomhustäckning uppstår inte sällan problem inomhus eftersom styrkan på den överförda signalen avtar snabbt när den ska passera föremål som är i dess väg, ex. väggar av trä, betong och tegel. Detta sänker hastigheten på ditt mobila system oavsett om det är GSM eller 3G/4G.

Mottagningen i din mobiltelefon sker ju via en inbyggd antenn. I mobiltelefonens barndom, när NMT systemet användes hade mobiltelefonerna yttre antenn. Försök att hitta en mobiltelefon idag som har en yttre antenn, skulle du köpa en sådan?  Många som har de senaste mobiltelefonmodellerna märker då och då av en försämrad mottagning, vilket beror på en försämrad mottagarantenn.

 

Hur får jag bättre mottagning hemma?

Vårt företag har verkat inom TV antennbranschen sedan 1993. Idén till att även börja med förbättring av GSM/3G/4G mottagning var kunder som började efterfråga lösningar till att förbättra signalen till deras mobiltelefoner. Eftersom tekniken som används att överföra GSM/3G/4G och TV signaler i princip är densamma, såg vi möjligheten. Vi skaffade mätinstrument som hanterar dessa signaler och påbörjade tester och inmätning av GSM/3G mottagning. Vi såg att med ganska små medel går det att förbättra mottagningen avsevärt inomhus med hjälp av en yttre antenn som är högt placerad och korrekt inriktad. Vid bra signal till mobiltelefonen minskar dessutom uteffekten d.v.s. strålningseffekten minskar och batteritiden förlängs. Bor du intill en basstation (mobilmast) som åtminstone periodvis är högt belastad, ökar dessutom risken att du kopplas ifrån oftare eftersom du har svag signal.

 

 

Vad behöver jag? Och kan jag få hjälp med detta?

Det behövs en speciellt anpassad antenn som hanterar dessa signaler (GSM/3G/4G). Med fördel kan den nya antennen monteras i din TV antenns befintliga fäste, i annat fall monterar vi upp ett nytt fäste för den nya antennen. På samma sätt som för en TV antenn, ska en speciell antennkabel dras in i huset från GSM/3G/4G antennen. Vid antennkabelns ände, fästs en medföljande adapter som ansluts till mobiltelefonen Vill du förbättra mottagningen till ditt mobila bredband kan vi även ansluta 3G/4G modemet till den antennkabeln. OBS! Det här systemet är det mest kostnadseffektiva, detär inte ett så kallat repeatersystem, där en förstärkare höjer signalen. Ett sådant system är betydligt dyrare och kräver tillstånd av PTS (Post och telestyrelsen). Önskar du en sådan lösning i alla fall kan du med fördel ansluta repeatern till antennkabeln.

Se instruktionsfilm

 

 

Vad kostar det?

Vi har tagit fram två standardalternativ där 7 meter antennkabel ingår i båda alternativen*.

A: Antennen fäster vi i ett befintligt fäste (t.ex. TV antennfästet). En adapter till mobiltelefonen eller det mobila bredbandet medföljer. Inmätning samt dokumentation **. 2900kr

B: Vi monterar upp ett nytt fäste till antennen om det inte går att använda ett befintligt fäste. Inmätning, dokumentation **, fäste och adapter ingår: 4200

 

*Vid behov av längre kabel tillkommer 50kr/m inklusive installation. Antennen är av en bredbandig typ som täcker GSM(mobiltelefoni), 3G (mobilt bredband, OBS! även kommande 4G). Är du i behov av en trådlös router till det mobila bredbandet kan vi erbjuda en sådan lösning för 700kr,(gäller endast vid beställning av antennmontering)

**Antennen placeras där mest gynnsam signal uppmäts för den aktuella operatören. Du erhåller ett mätprotokoll.

 

 

replica watches sale rolex replica sale fake hublot cheap replica watches omega replica uk panerai replica sale